Femija im me ndricon jetenImitimi në moshën 0-6 muajsh

Qëllimi: Që foshnja të mësojë të luajë lojra imituese

Read more:
 
Dhëmbët

Dhëmbët e fëmijës nisin të formohen gjatë fazës së fetusit. Dieta e nënës siguron përbërësit e domosdoshëm për zhvilimin e dhëmbëve. Kalciumi dhe fosfori janë gurët e themelit të dhëmbëve dhe gjenden me bollëk në produktet e qumështit.

Read more:
 
Bebushi 6-7 muaj

Gjumi
Pjesa më e madhe e bebave në këtë moshë flenë gjithë natën. Ka edhe beba që çohen akoma për të pirë. Bebi nuk duhet marr në krevat me prindrit. Në rast se ai ushqehet me gji do të fillojë të kërkojë gjirin gjatë gjithë natës dhe do të pijë gjithë natën. Është shumë e vështirë të shkëputet bebi kur krijohet një situatë e tillë.

Read more:
 
Bebushi 8-9 muaj

Gjumi
Gjumi i bebit përmirësohet duke fjetur shumë orë bashkë dhe duke organizuar gjumin e vetë me të njëjtat orare për ditë.
Ne këtë moshë bebi lëviz shumë në krevat prandaj mami duhet të ketë kujdes që ai të mos ngatërrohet me çarçafët ose me batanijet gjatë natës. Për këtë arsye bebi do të ketë vetëm një çarçaf poshtë vetes i cili do fiksohet mirë me dyshekun dhe vetëm një çarçaf ose një batanije sipër.

Read more:
 
Bebushi 5-6 muaj

Rritje dhe përkujdesje
Gjatë muajit të 6 bebushi rritet me rreth 500 gram në muaj. Diferenca prej 100 gr më pak ose më shumë nuk kanë asnjë lloj problemi.
Në rast se bebushi rritet më shumë sesa mesatarja e peshës duhet diskutuar me mjekun për të përcaktuar mënyrën sesi do të fillohet ushqimi i tij në mënyrë që të evitohen sasitë e mëdhaja të drithërave të cilat mund ta shëndoshin akoma më shumë. Një bebe mbipeshë mund të ketë probleme shëndetësore kështu që mami duhet të sigurohet që ai të ushqehet në mënyrën e duhur. Këshillimi me mjekun është i nevojshëm edhe në rast se bebi merr më pak se 400 gram në muaj.

Read more:
 
Prev123Next

Kalendari i shtatzanisë

Imazhe

JoomGallery not installed

Regjistrohu / Login

Shikoni faqen tone ne

Na kontaktoni