Femija im me ndricon jetenFëmija aleat me natyrën

Natyra, mami e të gjithëve ne, që na jep çdo gjë që na duhet, vuan gjithnjë e më shumë nga papërgjegjshmëria jonë. Ata të brishtët që preken më së shumti nga kjo janë fëmijët, pa hapësira për të luajtur, të pa edukuar me dashurinë për natyrën dhe të paditur se çfarë thesari është ajo. Është indinjuese pandjeshmëria e fëmijëve të sotëm për natyrën, bimët, kafshët dhe mënyra si i trajtojnë ato. Pyetja është: Përse u mungon kjo ndjeshmëri? 

Read more:
 
Ҫështje të ndryshme që prekin fëmijërinë

Gjatë dy viteve të para të jetës, fëmija varet në shumicën e kohës nga prindërit për tu ushqyer, larë, veshur, rregulluar ciklin gjumë-zgjim, kujdesin shëndetsor dhe mbrojtjen nga rreziqet. Ndërsa të gjitha këto janë shumë të rëndësishme në zhvillimin e fëmijës, ka një sërë aspektesh të tjera  që do të jenë po aq të rëndësishme për zhvillimin personal të fëmijës, si një qënie unike. 

Read more:
 
Ndjenjat e kundërshtimit nga mosha 1-2 vjeç

Për fëmijën , që ka shumë dëshirë t’i ndajë kënaqësitë e tij me nënën, të ketë miratimin dhe pjesmarrjen e saj , ka një burim zhgënjimi dhe zemërimi. Është hera e parë që fëmija ndërgjegjsohet plotësisht se nëna e tij do që ai të bëjë gjëra të cilat ai nuk dëshiron t’i bëjë, që ajo nuk dëshiron ta lejojë të bëjë çfarë të dojë. 

Read more:
 
Unë jam unë ( Roli I pasqyrës)

Fëmijët tregojnë që në vitin e parë të jetës interes të madh ndaj shëmbëlltyres së tyre para pasqyrës. Për ta ajo është një partner loje. Ata  e kundrojnë atë me vëmendje, i buzeqëshin dhe bisedojnë me të. Fëmijët trokasin në pasqyrë.

Read more:
 
Ҫrregullimi i ankthit të ndarjes

Një përqindje e madhe e fëmijëve mbi 40 % e tyre përmbushin kriteret për këtë diagnozë. Në këtë çrregullim tipari kryesor është një ankth i tepërt që zgjat të paktën 2 javë dhe përqëndrohet në situata të caktuara.

Read more:
 
Prev12Next

Kalendari i shtatzanisë

Imazhe

JoomGallery not installed

Regjistrohu / Login

Shikoni faqen tone ne

Na kontaktoni