Femija im me ndricon jetenPrindërimi pozitiv

“Kam arritur në përfundimin e frikshëm se jam një element kyç. Është humori im i përditshëm që bën motin. Si prind dhe mësues, posedoj një fuqi marramendëse ta bëj jetën e fëmijës të mjerueshme ose fantastike. Mund të jem një mjet torture ose një instrument inspirimi. Mund të poshtëroj ose gëzoj, lëndoj ose çliroj. Në të gjitha situatat, është përgjigjia ime që vendos nëse kriza do të përshkallëzohet apo jo dhe fëmija do të humanizohet apo dehumanizohet” – Dr. Haim Ginott.

Read more:
 
Seksualiteti nga fëmijëria në adoleshencë

Në takimet e projektit të “Shkollës së Mamave” mbi prindërimin e mirë me sociologun Gëzim Tushi, është folur shpesh se shoqëria ka marrë një ndikim më të fortë se familja në edukimin e fëmijëve. Kjo është e vërtetë, familja e ka humbur funksionin e saj edukues duke e lënë pre fëmijën të ndikimit të pakontrolluar të shoqërisë dhe të normave që vendos ajo.

Read more:
 
Trupat e vegjël kureshtarë

 

A ju ka ndodhur të shihni fëmijën tuaj të vogël që po i tregon trupin e tij lakuriq një fëmije tjetër? Kjo skenë, e zakonshme në të gjitha shtëpitë, shtyp butonat e panikut tek prindërit të cilët pyesin veten se ku kanë gabuar.

Read more:
 
Zhvillimi emocional në vitet e para të jetës

Që nga lindja, deri 5 vjeç

Vitet e para të jetës janë një periudhë e rëndësishme sidomos përsa i përket zhvillimit emocional të fëmijës. Është koha kur fëmijët fillojnë të ndërtojnë marrëdhëniet me personat që janë të rëndësishëm për ta.

Read more:
 
Si të sillemi me xhelozinë vëllazërore?

Si duhet të sillen prindërit kur fëmija e tyre është xheloz ndaj motrës/vëllait më të vogël? Do të ishte krejtësisht i gabuar reagimi i ashpër ndaj sjelljes grindavece dhe agresive të fëmijës. Ata duhet shumë më tepër të mundohen të kapin, sa më mirë që të jetë e mundur, pasigurinë emocionale të fëmijës dhe të ndërtojnë një lidhje të balancuar me të dy fëmijët.

Read more:
 
Prev12345Next

Kalendari i shtatzanisë

Imazhe

JoomGallery not installed

Regjistrohu / Login

Shikoni faqen tone ne

Na kontaktoni