Femija im me ndricon jetenEpiduralja në fillim të dhimbjeve të lindjes është OK

Një kërkim i ri demaskon mitin se të bësh epidurale gjatë dhimbjeve të para të lindjes mund të çojë në rritje të rrezikut për prerje çezariane ose dhimbje të lindjes më të zgjatura në kohë ose më të vështira.

Read more:
 
Ushqyerja me gji

Ushqyerja me gji tashmë është vërtetuar shkencërisht se është një mjet për të mbrojtur, promovuar dhe mbështetur shëndetin e foshnjave dhe fëmijëve të vegjël.

Read more:
 
Depresioni pas lindjes

Cfarë do të thotë të kesh depresion post partum? 

Read more:
 
Shëndeti mendor i gruas dhe zhvillimi e shëndeti i fëmijës

Problemet e shëndetit mendor të gruas përbëjnë një shqetësim të madh human, social dhe ekonomik. Arsyeja pse vihet theksi tek problemet e gruas është sepse ato prekin aftësinë e saj në rritjen dhe zhvillimin e fëmijës. 

Read more:
 
Epiziotomia: çfarë është dhe kur bëhet!

Epiziotomia: çfarë është dhe kur bëhet!

Epiziotomia është një prerje kirurgjikale e bërë pikërisht përpara lindjes në zonën muskulare midis vaginës dhe anusit. Kjo përdoret për të hapur pak më shumë hapjen vaginale.
Shumë shpesh mjekët përdorin epizotomia në mënyrë që të përshpejtojnë lindjen dhe për të shmabgur çarjet vaginale, sidomos në lindjen e parë.

Read more:
 
Prev12Next

Kalendari i shtatzanisë

Imazhe

JoomGallery not installed

Regjistrohu / Login

Shikoni faqen tone ne

Na kontaktoni